Videoinstruktion för lättpackare

Teori och praktik Alla seriösa webbplatser använder sig idag av videomediet. Fjäderlätt vill inte vara sämre, så vi har fått tag på en bra film med handfasta lättpackningstips.
Av Martin Nordesjö (tack till Martin L för tipset)

Filmen heter ”Lättviktspackning – en guide” och är 14 minuter lång, men värd sin längd i guld för alla lättpackare. Du kan även se filmen på Google Video.

Comments

 1. För mig hackar videon sig fram, troigtvis långsamt bredband.

  ReplyDelete
 2. Om man har smalband kan man vänta tills filmen har laddats klart innan man spelar den, genom att sätta igång filmen och sen pausa.

  Om den hackar ändå är det din dator som är för slö :)

  ReplyDelete
 3. vilka hjältar, de har verkligen seriöst analyserat packningsbehov... på ett kul sätt!

  :-)
  urban
  stockholm

  ReplyDelete
 4. Vilken underbart lärorik erfarenhet. När jag skrattat klart ska jag tänka igenom hur man kan gøra tvärtom.

  ReplyDelete
 5. Kan ju lägga till att packningarna hos dessa unga herrar vägde runt 45 för Vulcanen och 40 för FJS Orginalen inklusive vätska. ;)

  ReplyDelete
 6. Det var lite svårt att se filmen eftersom jag tagit bort batteriet på min bärbara dator eftersom det väger så mycket. Ska testa att ta bort skärmen också så får vi se om det blir bättre...

  ReplyDelete
 7. En annan Jörgen:
  Du prioriterar fel. Mest vikt spar du antagligen på att ta bort klumpen FRAMFÖR skärmen.

  ReplyDelete
 8. Ja jädrar vilken bra ide´! :) Då minskar ju totalvikten med 80 kg. Härligt med så lite vikt. Synd att man inte kan vara med bara... :)

  /En annan Jörgen

  ReplyDelete
 9. sanna konstnärer, man bara måste älska filmen!(hahaha) Har ni möjligtviss överlevnads kurser ochså?!
  Mvh: Magnus

  ReplyDelete
 10. Ha,ha...Vilken kul film!Den visar klart att varje ide som går till överdrift har sina sidor! Vad är det som säger att iden om att bära så mycket man någonsin kan med sig..och så tungt som möjligt skulle vara en sämre!?Båda spränger gränser och testar till det yttersta mänskligt vansinne!och besatthet!Mötte en gubbe i Kirunafjällen som var kring 70 bast i sommras.Han var ute på sin 25 vandring på samma led.Han bar en jättesäck av modell gammal..sen hade han minst 8 sprängfyllda ica-kassar med allt möjligt i.För att få med sig allt var han tvungen att bära säcken och ett par kassar först några hundra meter,för att sen vända om och hämta resten.Så skulle han hålla på en månad minst.Han var dock optimistisk för packningen skulle minska lite på slutet.På sex dygn hade gubben klarat av en mil ung..."Jag har all tid i världen sa han..och jag hinner se så mycket..och tänka på så myckt att vara tacksam för"!Var han galen eller besatt av en ide? Kanske det...men det kan man vara åt andra hållet också...Mvh.Timo.

  ReplyDelete
 11. Trevligt att filmen uppskattas! Kanske fick ni några tips också :P En överlevnadsfilm var ingen dum idé. Kanske blir av vid tillfälle!

  ReplyDelete
 12. Jag tror att jag kan göra mig till tolk för den samlade menigheten och säga att en överlevnadsfilm vore toppen. När man tänker efter finns där ju en ännu större potential för er speciella vinkel :-)

  ReplyDelete
 13. Väldigt lärorik film!
  Jag som ska ut och cykla en sväng i sommar tänkte att jag skulle lätta min packning lite, därför ska jag cykla på enhjuling istället för tvåhjuling, sparar ett antal kilon på det.

  Men för att göra det ännu lättare tänkte jag givetvis låta bli att ha luft i däcket.

  ReplyDelete
 14. http://www.utsidan.se/obj/photo/ef/ef0dc45cc230a3cd90f22ae7de0b4cd9.jpg

  Ungefär så såg det ut

  ReplyDelete

Post a Comment