Nya tält från Golite

Prylspan Tälten från Golite har väl inte varit riktigt lika lättpackningsvänliga som ryggsäckarna, men nu försöker man igen med nya tält.
Martin Nordesjö

Det intressantaste tältet är kanske Shangri-La, som kommer finnas i en mängd storlekar från 1 till 8 personer. Det är ett ”flertoppigt” pyramidtält som kräver vandringsstavar för uppsättningen. Golite skryter om att enmansversionen väger 595 gram, men då räknar man inte innertältet (myggnät och ”flytande” badkarsgolv) som väger 600 gram till (om man inte har problem med mygg kan man istället köpa ett separat golv på 280 gram).
Cirka 1200 gram för ett enmanstält är ju inte är så superlätt när man måste använda stavar.

Shangri-La 2
Foto: TGO Magazine

Minsta varianten har alltså svårt att hävda sig mot ”riktiga” tält som väger lika mycket. De större varianterna är nog intressantare eftersom marknaden är så tom på stora lättviktstält!

En annan nyhet, Utopia, kallas ”världens första fristående tarp”. För amerikaner som är vana vid att regnskydd slängs över ett rest innertält kanske det är nåt nytt, men för en nordbo är det helt enkelt ett vanligt kupoltält som man har rest utan innertält. 570 gram väger enmansversionen. Vill man ha golv blir det 260 gram till. Något myggskydd verkar inte finnas. Utopia finns i 1-, 2- och 4-personersversion.

Diskutera Golites nya tält

Comments