Fjällräven PAK5: ”5 kg för allt”

Prylspan Fjällrävens utvecklare har haft julafton och presenterar 8 nya lättpackningsprodukter som tillsammans väger 5 kg och utgör ”allt du behöver”.
Martin Nordesjö

Självklart tror jag inte att många kommer ge sig ut på vandring med bara dessa 8 grejer. Själv tar jag gärna med mig skor, liggunderlag och kök som exempel. Men Fjällrävens produktutvecklare kan ju inte lastas för vad reklamskribenterna hittar på...

Det som är berömvärt
med den nya satsningen (förutom att man undviker ordet ultralätt) är att man vänder sig till den stora massan vanliga vandrare, och inte som tidigare till en nästan imaginär grupp multisportare. Bättre sent än aldrig – bra jobbat, Fjällräven!

Fjällräven säger att man med PAK5-sortimentet inte bara vill göra lätta grejer, utan även ordentligt tåliga. Sen återstår såklart att se vad grejerna går för. Sovsäck ner till nollan (oklart om det är enligt EU-norm), dunkvalitet 750 cuin, Pertex Quantum, 697 gram.
Enkel ryggsäck på 40 l (enligt Kirou.com). Tålig nylon, 890 gram.
Regnjacka i tåligt 3-lagers Hydratic IQ, 298 gram.
Tvåpersonerstält av slimmad tunnelmodell. Tältbågarna består av en aluminiumkärna med kolfiberarmerad plast runt (som till exempel pilar för bågskytte), och väven är ny. 1800 gram.
Dunväst, 650 cuin-dun, Pertex Quantum, knappar istället för blixtlås, 198 gram.
Byxor i G-1000, 410 gram.
Undertröja i ull med inbyggd luva, 245 gram.

Diskutera Fjällräven PAK5

Comments