Ny outdoorbutik i Stockholm

Prylspaning Småländska GetOut finns nu med butiker både i Bodafors, Stockholm och på Internet. Den nyligen öppnade butiken i Stockholm heter Säck, vilket stämmer väl med innehållet. Mycket säckar och en del lätta.
Jörgen Johansson

På Roslagsgatan 36 i Stockholm ligger en ny och ganska liten butik som är fullmatad med sovsäckar och ryggsäckar samt en del annat smått och gott. För lättpackaren finns det här en möjlighet att klämma på sovsäckar från Western Mountaineering, vilket man inte är bortskämd med i huvudstaden. WM är ett amerikanskt företag som under många decennier lyfts till skyarna i amerikansk backpackinglitteratur för sin höga kvalitet och sina sanningsenliga temperaturintervall. Deras lite-sortiment innehåller ett antal mycket intressanta säckar som väger 5-8 hg och klarar ungefär -5 till +5 grader. Precis vad en lättpackare behöver för barmarksturer.

Vill man titta på tyngre grejor kan man kolla in deras värstingsäck, Bison, som även tom ser ut att innehålla en mindre fribrottare. -40 grader skall den klara och väger inte mer än drygt 2 kg. Priset är dock närmare 4 000 kr per kg...

I butiken finns också sovsäckar från Marmot, en annan välrenommerad tillverkare. Som vanligt i den svenska detaljhandeln är det tyvärr mer ont om lätta ryggsäckar, vilket visar att lättpackningen ännu är i sin linda. Men när efterfrågan ökar så kommer garanterat produkterna också. Vi behöver bli fler och högljuddare bara. Emilia, som jobbar i butiken, berättade att en kund som varit inne samma dag, hade refererat till Vandra fjäderlätt. Samt köpt en ultralätt WM-säck.

Det kommer...

Comments

  1. Men varför kallar de ryggsäcken Osprey Talon för "Kanske bästa Ultralätta säcken?". 44 liter som väger 1130 gram är väl knappast UL, eller?

    ReplyDelete
  2. Troligen av det skäl som jag angav: Det finns väldigt ont om riktigt lätta ryggsäckar i den svenska detaljhandeln. Hittills är det väl främst multisportare/berglöpare som varit intresserade av detta. Om efterfrågan på lätta säckar ökar så kommer utbudet också att öka.

    ReplyDelete

Post a Comment