Barfotavandring i sommar

Teori & praktik Om man ändå inte har vattentäta skor, och de skor man har ändå är lätta och veka – varför inte strunta helt i skor? Det ska jag testa på sommarens fjällvandring.
Av Martin Nordesjö

När min pappa och hans syskon växte upp knatade de omkring barfota i Zimbabwes bush, utan några problem. I Sveriges fjäll är det såklart kallare, men när man går blir man ju ändå varm. Dessutom är marken i regel mjukare.
Ett annat problem är såklart slitaget på fotsulorna, men med nästan ett halvår på mig (jag går 3+3 km till och från jobbet varje dag) räknar jag med att fotsulorna kommer att härdas ganska ordentligt.
På kvällen kan man ta på sig ett par vanliga ullstrumpor, tillräckligt varma för att mysa lite och tillräckligt tjocka för att hindra myggbett.

På måndag börjar träningen, så om ni ser en barfotakille på broarna mellan Essingeöarna så är det bara att vinka!

Diskutera barfotavandring i forumet

Comments

 1. Hej Martin!

  Vad härligt det låter... Själv går jag mycket barfota nästan överallt. Fötterna mår bärre, ingen lukt, ingen svamp, inga skavsår utan de stärks. Likaså ben, rygg och allmänt bra för hela kroppen! Gå in på "barfotasidan" på internet... Lycka till! /Hårdhudingen

  ReplyDelete
 2. Hej lättviktaren!

  Hur gick det? Själv är jag en riktig barfoting (men har alltid kört med kängor vid vandring.)
  // Svarfoten

  ReplyDelete

Post a Comment