Något lätt från Friedrichshafen 2008

Nu är det sommar, vilket innebär att frilufsbranschen visar nästa års muskler. Vi finns på plats, i alla fall webbledes.
Av Martin Nordesjö

Fjäderlätt har - ännu - inga möjligheter att finnas på plats på den årliga European Outdoor-mässan i Friedrichshafen, men vi gör vad vi kan för att rapportera om vilka lätta nyheter som ska visas upp. Glöm inte att det ofta rör sig om nästa sommars kollektion, så vänta ett tag med att trakassera handlare och tillverkare med frågor om när man kan klämma på grejerna i butik.

 • Primus: EtaPackLite Stove
  Primus utökar sin Etapower-serie med ett litet och lätt kök med helhetstänkande för två. Köket består av basplatta med piezotänd brännare, värmeväxlare, ett vindskydd med ställbar vidd, 1,2-liters nonstick-kastrull samt "innerkastrull", lock/durkslag och transportskydd/tallrik i polypropylen. Vikt okänd.
 • Eureka: tälthängmattan Chrysalis
  Med hjälp av två tältstänger blir Chrysalis nåt som liknar ett solotält upphängt mellan två träd. Ska tydligen ge en mer horisontell liggyta. Vikt okänd.

 • Terra Nova: Lätta småryggor och högt tält
  Den största nya ryggsäcken är kanske mest intressant för vandrare. Den heter Laser 35L och väger under 500 gram.
  Vi som gnäller över låga tält kanske ska titta på Laser Space 2, som är hela 176 cm högt och väger 2,8 kg. Absiden är på 3 kvadratmeter. Det ska bli intressant att se bilder.
 • Ajungilak: Shield, helskyddad sovsäck
  Vem behöver tunga tält eller ens sovsäcksfodral när man kan skaffa en membranförsedd, sömfri, sovsäck som dessutom har nåt som de kallar "convertible roof"?
Fortsätt bevaka Fjäderlätt så fortsätter vi bevaka European Outdoor. Vi har fått nys om en del roliga nyheter som vi hoppas kunna hitta bilder på framöver.

Comments