Neoair, 550 gram luftmadrass från Cascade Designs

Cascade Designs kompletterar sortimentet av självuppblåsare och cellplastunderlag med en lätt luftmadrass som kallas Neoair.
Av Martin Nordesjö

Uppdatering: storleken Large som väger 550 gram är antagligen 196 x 63 cm som andra Thermarestprodukter. Normalstort liggunderlag väger möjligtvis så lite som 410 gram. Underlaget ska ha fyllning. Neoair vann Outdoor Industry Awards guldmedalj vid årets mässa.

Mässan i Friedrichshafen har inte ens börjat, men vi fortsätter ändå rapportera om några av de lätta nyheter som kommer att visas.

Cascade Designs utökar Thermarestsortimentet med luftmadrassen Neoair. Om den har fyllning eller inte vet jag inte. Utan fyllning räcker isoleringen antagligen inte för mer än sommarnätter, men Cascade Designs brukar inte lämna saker åt slumpen. Det ska bli intressant att se specifikationerna och det tänkta användningsområdet. 550 gram är inte jättetungt om komforten är på topp.

Vikten 550 gram gäller storlek L. Tar ungefär lika mycket plats i ryggsäcken som en enlitersflaska.

Som vanligt: kommer antagligen inte hitta ut i butikerna förrän om nåt år.

Comments

  1. Mer info på denna bild jag googlade fram; http://www.getoutdoors.com/goblog/uploads/neo_air.jpg

    Ser intressant ut, lär nog köpa ett nästa år. Till dess fick den bli ett till Exped Airmat 7.5 DLX som fyller liknande funktion.

    ReplyDelete
  2. Perfekt! Precis den info vi saknade. Jag skriver en ny artikel. Onekligen ett intressant underlag.

    ReplyDelete

Post a Comment