Se oss hos Sverker 25 juni

Konsumenternas skyddshelgon Sverker Olofsson kallar nästa vecka in oväntad specialkompetens för att bena ut hur man packar fjäderlätt på campingsemestern.
Av Martin Nordesjö

Sverker har gett sig ut på turné i Plus sommar och granskar konsumentproblem på olika platser i landet. 25 juni blir det campingspecial från Byske Camping i Västerbotten, och på plats finns Fjäderlätt, i form av Jörgen, för att tipsa om hur även andra än vandrare kan lätta sin packning för att få plats i husvagnar och -bilar. Med lite tur får man se skymten av ett prassligt enmanstält.

Dessutom får vi experttips om myggmedel från Jan Lundström.

Så missa för allt i världen inte:
Plus Sommar, SVT1 onsdag 25/6 klockan 2100

Comments

 1. Jag såg Plus och tyckte att "packa-lätt-inslaget" var rätt okej. Dock tror jag att det hade varit på sin plats med ett annat tält också - som alternativ - tarp/enkelduken är kanske inte så praktisk för alla, speciellt om det regnar och blåser osv. Troligtvis var programtiden väldigt begränsad...som vanligt...snuttifiering. Det hela ledde nog till att en del fick funderingar kring hur utrustningen ser ut. Och visst... Bra Jörgen!

  ReplyDelete
 2. Såg programmet. Fick mig att längta till min första fjällvandring som blir av i sommar. Vet inte om jag kommer att gilla det, men det känns som ngt man ska ha provat. Ett av få måsten i livet för en skandin, som jag ser det.

  ReplyDelete
 3. Såg det som hastigast, kan ni inte skriva vad han visade för utrustning, tältet tex.

  ReplyDelete
 4. Jag har precis kommit tillbaka från den längre vandring som omtalades och läst era kommentarer.
  Visst är det så att det blir oerhört komprimerat och snuttifierat, speciellt som jag var med som en slags kontrapunkt eller "comic relief" till övrigt programinnehåll.
  Prylarna jag visade var: Tält Gossamer Gear The One; ryggsäck Golite Jam2 samt sovsäck Marmot Hydrogen.
  De omtalade kalsongerna är från Smartwool och tvättades två gånger under vandringen samt vid målgång vid Anjans Fjällstation :-)

  ReplyDelete
 5. Jörgen, fungerade GoLite Jam2 ryggsäcken, eller är din hemmagjorda bättre?

  ReplyDelete
 6. Tomas,
  Sanningen att säga så är jag mycket förtjust i min hemmagjorda lösning, med midjeväskan som avbärarbälte, vilket ger en väldigt bra bärkomfort. Men jag har just återvänt efter en drygt tre veckors vandring med Jam2 och tycker den är suverän. Så jag kan definitivt rekommendera ett köp.

  ReplyDelete

Post a Comment