Lätt termojacka från Haglöfs i höst

I Haglöfs höstsortiment dyker det upp en funktionell jacka som kanske passar allra bäst till barmarkssäsongen.
Av Martin Nordesjö

Innan vi börjar sommarens prylspaning efter utrustning som kommer nästa sommar vill vi berätta om Haglöfs LIM Barrier Pullover, som kommer redan i höst. Det är en termojacka som väger ca 265 gram, alltså ett par hekto mindre än vad man tidigare har haft i sortimentet. Den här typen av jackor är bra alternativ till fleecetröjor, eftersom de är lättare, varmare och dessutom vindtäta.

LIM Barrier Pullover är fylld med syntetfyllningen Primaloft One, och yttertyget Performac, alltså Haglöfs ”egna” sovsäcksväv. Modellen följer branschstandard för den här typen av lätta termojackor: kort dragkedja, bröstficka som man även kan pula ner jackan i och enkel resår i ärmslut och linning.

Priset vet vi ännu inget om, men jackan finns tidigast i butik i mitten av september.

Comments

 1. Kanske ett bra alternativ till Klättermusen LIV?
  Nåt om färger? En orange sån hade ju suttit finfint i packningen!

  ReplyDelete
 2. Så vitt jag vet kommer den bara i "LIM"-färgerna i höst. Grått + gult alltså.
  Liv är säkert varmare eftersom den är dunfylld, och man kan nog inte räkna med att Barrier Pullover blir så mycket mer än femhundringen billigare. Liv är helt enkelt en väldigt kompetent jacka. Men om man inte vill ha dun så återstår ju jackor av den här typen.

  ReplyDelete
 3. Satt och kollade lite på GoLites jackor innan jag såg denna men fick ingen riktigt bra uppfattning om skillnaderna mellan dem. Någon som kan säga om de har någon som liknar denna?

  ReplyDelete
 4. På Golites webbplats hittar jag bara rena vind- eller regnjackor. Men de har eller har haft en jacka som heter Buzz, som även den använde Primaloft One. Den vägde dock kring 450-500 gram. Den hade hel dragkedja, och antagligen var den varmare, men det kan ju för en sommarvandrare betyda att den är 2 hekto varmare än vad man faktiskt behöver :)

  ReplyDelete

Post a Comment