Ses vi på Vildmarksmässan?

Evenemang I helgen är det vildmarksmässa i Älvsjö, och Fjäderlätt kommer såklart att vara där.
Av Martin Nordesjö

Den som bara måste ha tag på ett signerat exemplar av Vandra fjäderlätt kan besöka Vildmarksbiblioteket (monter A08:28), där Jörgen kommer finnas då och då. På lördag kommer vi dra runt på mässan för att klämma på lätt utrustning och prata med tillverkare och återförsäljare.
Som vi har vant oss vid saknar de flesta stora producenterna egen representation, utan dyker upp i skiftande grad i återförsäljarnas montrar.

Men för första gången på många år är Fjällräven med på mässan, med en rejäl monter. De har med sig PAK5-serien som vi har skrivit om tidigare. Några andra märken med egna montrar är Lundhags, Bergans, Craft, Primus, Real, Silva, Tentipi och Ullmax.

Ett antal importörer finns också på mässan, till exempel Utnu som plockar in italienska fullsortimentsmärket Ferrino till Sverige. JO Sport finns också på plats, antagligen med produkter från Pacific Outdoor (Insulmat och WX tex).

Bland återförsäljarna, som inte sällan släpar med sig representanter från tillverkarna, hittar vi till exempel Alewalds, Getout, Naturkompaniet, Kängspecialisten och Addnature, som har med sig Klättermusens nya stora Mjölner-ryggsäck.

Jag har säkert missat en hel del intressanta utställare, men några guldklimpar måste ni ju få chans att hitta på egen hand. Glöm inte att ta en fika hos Utsidan!

Läs mer om Vildmarksmässan

Comments