Talk: Lightweight gear on hikes in huge, wild areas

This is a talk from an outdoor fair in April 2020 at Uthuset (www.uthuset.nu), a Swedish outdoor retailer. I tell of my experiences from long outings in Alaskas Brooks Range and Canadas Northwest Territories and how lightweight gear has served me very well. The bottom line is that if I can use, for instance, a pack weighing only 1 kilo on trips like that, nobody really needs a heavier pack for anything less challenging. Unfortunately the talk is in Swedish, but here you can read about my experiences in Brooks Range and along the Nahanni in English. Use these names for searching this site for more material on those trips and the gear I used. Here is the talk:


By Jörgen Johansson

Comments

 1. Jag vill passa på att rikta ett jättestort tack till dig Jörgen! Du har delat med dig av din gedigna kunskap för vandring genom denna blogg och dina böcker, och du har inspirerat mig sååå mycket! Jag har din blogg och dina böcker att tacka för att jag återfann intresset för vandringen! Under en lång period såg jag vandringen bara som ett nödvändigt ont för att ta mig från bilen till det avlägsna fiskevattnet! Du har ifrågasatt "gamla sanningar" inom vandringsvärlden på ett mycket jordnära och metodiskt sätt, och det vill jag tacka dig för! Jag har fortsatt att applicera allt som jag har lärt mig från dig under min senaste vandring efter Kungsleden, allt från 3 för 3 till lätta skor! https://youtu.be/sphO2s_Jx7Q
  //ÖrnMalm

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack själv! Alltid glädjande att höra hur vandringslivet blivit lättare😊

   Delete
  2. Hej Jörgen!

   Det skule vara intressant att höra dina tankar angående en ny ryggsäck från Bengans, Helium v5. Jag antar att det någon ny iteration på deras äldre produkt med samma namn. Går själv i köptankar och det verkar inte finnas någon på internet som har recenserat produkten.
   https://www.bergans.com/se/friluftsutrustning/ryggsackar/mellanstora-ryggsackar-3265-l/helium-v5-w-55-red-sand-black-aluminium
   https://www.outnorth.se/bergans/helium-v5-55#SolidCharcoalBlackGoldenYe

   Delete

Post a Comment