Vandra fjäderlätt – och njut mer av färden

Vandra fjäderlätt - och njut mer av färden är den första boken på svenska som behandlar lättpackning och den är skriven av en svensk friluftsfantast som själv har testat allt han skriver om.

Webbsidor i all ära, men när det handlar om fördjupade och fylliga texter finns det inget som slår en hederlig bok.

Vandra fjäderlätt visar tydligt, och med väl testade exempel, hur enkelt det är att radikalt minska vikten på det du bär med dig, både på kortare och längre färder med ryggsäck. Boken inspirerar till att sätta vikt som en av de viktigaste kriterierna för friluftsutrustning.

Boken ligger helt rätt i tiden - fler och fler svenskar inser lättpackningens fördelar och efterfrågar produkter med låg vikt och påverkar på så sätt tillverkarna att minska produkternas vikt.

Minst lika viktigt är att lättpackningstänkandet kommer att påverka möjligheterna till ett aktivt friluftsliv - med en lättare packning ökar möjligheten radikalt för att börja med eller fortsätta med en älskad firitidsaktivitet. Det gäller till exempel för de personer där ålder eller skador påverkar leder, knän eller andra delar av kroppen, och för barnfamiljer där föräldrarna med denna filosofi även själva kan njuta, trots att de får bära även en stor del av barnens packning.

Sist men inte minst är boken mycket tydlig i sitt budskap, och påminner oss om en sak som annars är lätt glömma bort i alla diskussioner om utrustning, resmål och annat - vi är ute i naturen för att njuta och koppla av, och om packningen blir lättare njuter vi mer!

Beställ Vandra fjäderlätt

Du kan redan nu beställa boken hos förlaget, Vildmarksbiblioteket, din bokhandlare eller på webben:


Tidningen Outside | Adlibris | Bokus | Internetbokhandeln


ISBN 978-91-975541-6-9. Format: 170x225, 192 sidor, rikt illustrerad med färgfoton, rejäl produktion med trådbindning och flexoband.

Comments

 1. HEJ!
  Sträckläste boken. Många fina tips för att få ned packningsvikten, som kan bli besvärande ibland. T.ex. ta bort stekpannan i Trangiat och lägga dit en pajform i aluminium. Viktbesparande. Perfekt.

  ReplyDelete
 2. Hej du!
  Hur var det med maten då, är det inte den som väger mest ändå under långa turer?

  mvh

  Eric T

  www.ekoturmat.se

  ReplyDelete
 3. Jag upptäcker till min fasa att jag inte svarat på din kommentar. Under den första tiden fungerade inte aviseringen av kommentarer till min e-postadress och därför har du blivit bortglömd. Jag ber om ursäkt.

  Jag tycker inte att jag glömt bort maten direkt. Som du säger är den ju en tung post på långa turer. Men skälet till att den kanske blivit lite styvmoderligt behandlad i boken är framförallt de två angivna:
  Maten minskar i vikt i takt med att man äter upp den. Det finns därför mer att vinna på att minska vikten på sådant man alltid bär.
  Det är svårt att minska vikten radikalt på maten om man, som de flesta gör, redan äter torrskaffning och inte vill ha ett kraftigt kaloriunderskott.

  Jörgen

  ReplyDelete
 4. Hej! Jag läste boken med stor behållning och vill nu komma med ett tips. CROCS ALL TERRAIN (CROCS = Foppa-toffelmodell) är helt SUPER att vandra med! Helt vattentäta, har tjock sviktande sula med bra läst, sitter stadigt på foten p.g.a. snörningen, är LÄTTA - ett par i storlek 43 väger 460 gram!! Är nästan helt halkfria - jag har t.o.m. prövat dem i snöföre!
  Inger

  ReplyDelete
 5. Kul att du gillade boken.
  De där skorna ser intressanta ut. Och vikten verkar toppen.
  Det jag möjligen kan vara lite skeptisk till är det helt vattentäta, eftersom jag gillar skor där vattnet dränerar ut snabbt. Hur funkar de vid vad? Fylls de med vatten och blir tunga? Regnväder?

  ReplyDelete
 6. Hej. Vid regnväder är de perfekta. De sitter väldigt tätt mot vristen, men vid vad tar de nog in litet vatten. De blir inte tunga eftersom de inte suger i sig vatten(det är bara att byta strumpor och hänga de våta till tork utanpå ryggan). Det finns också en motsvarande modell full med dräneringshål! Kolla www.crocs.fi
  Inger

  ReplyDelete

Post a Comment