Hjälp, vad skall jag skriva?

Boken Jag håller på och mekar med en uppföljare till Vandra Fjäderlätt. Det skall bli en minde och mer koncis bok med praktiska tips. Den har arbetsnamnet "Lättare packning från A till Ö" och kommer att innehålla ett antal korta kapitel om olika utrustningsdetaljer. Det handlar om ungefär en sida per ämne.

Eftersom jag fortfarande inte vet allt skulle jag behöva hjälp med vad ni tycker att dessa kapitel bör innehålla. Och naturligtvis era egna erfarenheter och tankar kring lätta prylar. Följ länken till diskussionsforumet på Utsidan
Av Jörgen Johansson

Följande kapitel skulle jag gärna vilja ha hjälp med.

Byxor
GPS
Hygienartiklar
Sjukvård


Skriv dina tankar här.

Comments

 1. Om byxor: De flesta vill ha 38 funktioner i ett par byxor. Fel, gör det enkelt, blåser det bara räcker det länge med raka, lätta och relativt tätvävda, erfarenhetsmässigt har det visat sig att en stor benficka och byxhällor samt gylf är bra. Obra är för täta i både väv och passform. Den del som täcker bålens underdel måste vara rymlig nog för att kunna sitta ner samt passera gärdsgådqr utan att den ordnar till glipor.
  Jobbarbyxor är oftast både lättare, billigare och starkare än många andra varianter. Sommartid finns det de som föredrar zipoffs under förutsättning att flygfäna gör det möjligt....

  Om hygien: Diska måste man och det tarvar tre pryttlar, borste eller gräs/grus, diskmedel eler flytande tvål.
  Tvätta sig måste man först minst på alla 5 samt extra om händerna efter varje lättning.
  Förutom tandborste, tandkräm, tvål bör man ha nagelborste. Rakhyvel och nagelsax resp fil finns väl på ditt universalverktyg...tvättlapp är en ofta underväderad pryl. Min heter allduk.

  seobserver

  ReplyDelete
 2. Hej,
  Byxor: Vill slå ett slag för newlines löparbyxor, tunna som sjutton och väger knappt ngt alls. Dock är de ej myggtäta, man får mao sitta nära elden på kvällen. Att använda shorts och gaiters har jag aldrig förstått. Blir både tyngre och en massa skit i kängorna. Finns det verkigen någon som vågar vada med sina gaiters? Mina liggar bara i ryggan och väger tungt. Vintertid kan jag förstå fördelarna.

  Hygien och sjukvård: Försvarets första förband en liten sax och tejp, talk och hotelltvål i en fotoburk. Ev ett solstick och myggolja. liten barntandborste + liten tandkrämstub. Rakar mig aldrig på vandring. Använder faktist militärens snusa fortfarande som handuk, mitella, tryckförband och mössa allt enligt lars fälts rekommendationer.
  /N

  ReplyDelete

Post a Comment