Fjäderlätt – lättpackning för nordiska vandrare

Vi skapade Fjäderlätt.se för att göra det lättare för människor att ge sig ut på vandring i skog och fjäll.

Det vill vi göra genom att visa på att man inte behöver bära tungt för att ha det både bekvämt och säkert ute i naturen. Vi tycker att mycket av den utrustning som idag säljs är både för tung och för dåligt anpassad till normala vandringar som normala människor ägnar sig åt. Vi vill därför visa på att det finns alternativ som är både lätta och bra.

Jörgen Johansson

”För mig handlar lättpackning om rörlighet och lätthet; något som uppskattas när man inte är purung längre. Lättpackning ger mig möjighet till långa färder i avlägsna trakter i kanske tio år längre än traditionell utrustning skulle göra.”

Marknadsundersökare och egen företagare med tre företag nära hjärtat.
Vandrare med en längtan till vildmark sedan tonåren. Färdas gärna ensam för en djupare upplevelse och en större närhet till livets kärna. Jörgen har skrivit boken "Vandra fjäderlätt - och njut mer av färden" efter att under ett antal år ha testat egnas och andras lätta prylar i den skandinaviska fjällvärlden. jorgen•fjaderlatt.se

Martin Nordesjö

”För mig är lättpackning handlingsfrihet: om att ha en lätt grundpackning för att kunna gå andra vägar, ta med mera lyxmat eller vandra med barn.”

Martin är ”en helt vanlig friluftande svensson” som ganska nyligen gått över från gramjakt till kilojakt. Utbildad produktutvecklare och friluftande sedan barnsben. Besattheten av funktionella och snygga prylar kommer väl till pass när det ska prylspanas. Martin är även Fjäderlätts formgivare. martin•fjaderlatt.se