Utveckla ditt vandrande - Walkshops i Stockholm


Se nedan för övriga, planerade tider under våren 2017. Notera att du måste anmäla dig via e-post info@smarterbackpacking.com i förväg. Du måste också avvakta en bekräftelse.

Mina After Work Walkshops går av stapeln centralt i Stockholm och innebär att en grupp på 5-10 deltagare vandrar i Nationalstadsparken, medan vi pratar om hur man kan utveckla sitt vandrande på olika sätt. Mycket handlar om att det inte behöver var tungt, besvärligt eller farligt. Efter en timmas promenad slår vi oss ned i gräset, jag bjuder på macka och kaffe/te, och vi fortsätter samtalet en stund.

Intresset för en sådan "walk-and-talk" har efterfrågats bland deltagare i Coast2Coast Sweden, men också genom mail och andra kontakter jag har med vandrare som läser min blogg och mina böcker. Dessa Walkshops riktar sig till personer som har vandrat en del, kanske dagsturer eller flerdagarsvandringar och upptäckt vilken källa till återhämtning och utveckling detta kan vara. Nu vill man veta mer om vad längre vandringar skulle kunna ge - och vad som krävs.

Att vandra långt, leva enkelt och utforska nya världar - och sig själv - behöver inte vara så besvärligt  som man lätt tror. Det behöver inte vara farligt och packningen behöver inte vara tung. Detta kommer jag att berätta om.

By Jörgen Johansson
Längs John Muir Trail, California

Det blir ett antal Walkshops med ett begränsat antal likasinnade som både vill motionera fötter och huvud. Jag pratar om min syn på vandring och mina erfarenheter, ni ställer frågor och jämför era upplevelser med andras i trevligt sällskap, medan vi går på stigarna i Nationalstadsparken. Jag ser att dessa Walkshops senare kan innehålla olika teman, som fötter och skor, ryggsäckar, tält, mathållning och annat vandringsrelaterat. Men vi börjar mer allmänt för att avdramatisera det här med långa vandringar och visa att man kan genomföra sådana fjäderlättare än många tror.

Planerade tider för Walkshops under våren 2017 är tisdagar och torsdagar, med undantag för när jag är och vandrar på annat håll, främst Coast2Coast Mallorca i början av april och Coast2Coast Sweden i maj.Återstående datum är 8 juni och 13 juni. Se nedan för priser och hur du bokar. Jag vill inte ha för stora grupper.

Mer exakt så träffas vi vid fontänen av Milles framför KTHs huvudbyggnad (se bild). Den ligger tvärs över gatan från Östra Station, mellan husarmarna som sträcker sig ut mot Valhallavägen.
Vår mötesplats, vid fontänen framför KTHs huvudbyggnad.

Min tanke är att du skall kunna komma direkt från jobbet till dessa Walkshops. Därför bjuder jag på lite snacks för att få upp blodsockret innan vi börjar vår promenad. Ta dock gärna med en egen flaska med vatten. När vi har varit iväg en timma sätter vi oss på någon trevlig plats där alla får en macka och te eller kaffe. Så kan de som har tid och lust pusta och eftersnacka. Den som måste rusa till annat kan räkna med att vi är tillbaka nära Östra Station/Tekniska Högskolan klockan 18.30.

Det du behöver ta med dig är bekväma skor lämpliga för vandring. Vanliga löpardojor är vad jag rekommenderar. Vi kommer inte att hålla särskilt högt vandringstempo. Ta också med en flaska vatten och en liten ryggsäck där du kan förvara extra skor, vatten och kläder efter väder. Gillar du att gå med stavar så ta med sådana om det funkar.
Morgonkaffe i High Sierra, California
Jag har vandrat sedan tidiga tonår, oftast ensam, i allt från svenska skogar och fjäll till några av världens största vildmarker. Som medskapare till vandringseventet Coast2Coast Sweden har jag dessutom gått ett antal gånger tvärs över vårt land, en tur på fjorton dagar från Kalmar till Varberg. Många av dessa erfarenheter har jag samlat i mina böcker. De svenska heter "Vandra Fjäderlätt - och njut mer av färden" samt "Lättare Packning från A till Ö". På engelska finns "Smarter Backpacking"-serien med tre böcker och hemsidan www.smarterbackpacking.com.
Brooks Range, Alaska.

Kostnaden för en Walkshop är 200 SEK. För att försäkra dig om en plats så anmäler du dig till mig via e-post till info@smarterbackpacking.com. Du anger vilken dag du vill vara med, samt betalar 200 SEK via Swish senast 24 timmar före start till nummer 1234 947 453.
Självklart kan du ställa vilka frågor du vill till mig via e-post innan du bestämmer dig. Skriv till info@smarterbackpacking.com.

Välkomna!

Jörgen
                         Foto: Susanne Walström

Comments

  1. Not really. I forgot my real one and had to borrow from Jonas for that shoot :-)

    ReplyDelete

Post a Comment