Utveckla ditt vandrande - Walkshops i Stockholm

Under hösten 2016 genomförde jag ett antal Walkshops om vandring. Det blir nu en paus till 23 mars 2017, då säsongens första After Work Walkshop går.

Intresset för sådant har efterfrågats bland deltagare i Coast2Coast Sweden, men också genom mail och andra kontakter jag har med vandrare som läser min blogg och mina böcker. Dessa Walkshops riktar sig till personer som har vandrat en del, kanske dagsturer eller flerdagarsvandringar och upptäckt vilken källa till återhämtning och utveckling detta kan vara. Nu vill man veta mer om vad längre vandringar skulle kunna ge - och vad som krävs.

Att vandra långt, leva enkelt och utforska nya världar - och sig själv - behöver inte vara så besvärligt  som man lätt tror. Det behöver inte vara farligt och packningen behöver inte vara tung. Detta kommer jag att berätta om.

By Jörgen Johansson
Längs John Muir Trail, California

Det blir ett antal Walkshops med ett begränsat antal likasinnade som både vill motionera fötter och huvud. Jag pratar om min syn på vandring och mina erfarenheter, ni ställer frågor och jämför era upplevelser med andras i trevligt sällskap, medan vi går på stigarna i Nationalstadsparken. Jag ser att dessa Walkshops senare kan innehålla olika teman, som fötter och skor, ryggsäckar, tält, mathållning och annat vandringsrelaterat. Men vi börjar mer allmänt för att avdramatisera det här med långa vandringar och visa att man kan genomföra sådana fjäderlättare än många tror.

Planerade tider för Walkshops under våren 2017 kommer troligen att vara tisdagar och torsdagar från slutet av mars till slutet av april. Första passet går 23 mars. Jag återkommer med ytterligare datum framöver.

Mer exakt så träffas vi vid fontänen av Milles framför KTHs huvudbyggnad (se bild). Den ligger tvärs över gatan från Östra Station, mellan husarmarna som sträcker sig ut mot Valhallavägen.
Vår mötesplats, vid fontänen framför KTHs huvudbyggnad.

Min tanke är att du skall kunna komma direkt från jobbet till dessa Walkshops. Därför bjuder jag på lite snacks för att få upp blodsockret innan vi börjar vår promenad. Ta dock gärna med en egen flaska med vatten. När vi har varit iväg en timma sätter vi oss på någon trevlig plats där alla får en macka och te eller kaffe. Så kan de som har tid och lust pusta och eftersnacka. Den som måste rusa till annat kan räkna med att vi är tillbaka nära Östra Station/Tekniska Högskolan klockan 18.30.

Det du behöver ta med dig är bekväma skor lämpliga för vandring. Vanliga löpardojor är vad jag rekommenderar. Vi kommer inte att hålla särskilt högt vandringstempo. Ta också med en flaska vatten och en liten ryggsäck där du kan förvara extra skor, vatten och kläder efter väder. Gillar du att gå med stavar så ta med sådana om det funkar.
Morgonkaffe i High Sierra, California
Jag har vandrat sedan tidiga tonår, oftast ensam, i allt från svenska skogar och fjäll till några av världens största vildmarker. Som medskapare till vandringseventet Coast2Coast Sweden har jag dessutom gått ett antal gånger tvärs över vårt land, en tur på fjorton dagar från Kalmar till Varberg. Många av dessa erfarenheter har jag samlat i mina böcker. De svenska heter "Vandra Fjäderlätt - och njut mer av färden" samt "Lättare Packning från A till Ö". På engelska finns "Smarter Backpacking"-serien med tre böcker och hemsidan www.smarterbackpacking.com.
Brooks Range, Alaska.

Kostnaden för en Walkshop är 200 SEK. För att försäkra dig om en plats så anmäler du dig till mig via e-post till info@smarterbackpacking.com. Du anger vilken dag du vill vara med, samt betalar 200 SEK via Swish senast 24 timmar före start till nummer 0707 540853. Jag vet av erfarenhet att en sådan här promenad kommer att ge mycket av värde för deltagarna, så därför kan jag lugnt lova att om du inte blir nöjd så får du pengarna tillbaka
Självklart kan du ställa vilka frågor du vill till mig via e-post innan du bestämmer dig. Skriv till info@smarterbackpacking.com.

Välkomna!

Jörgen
                         Foto: Susanne Walström

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

All articles